به گزارش قدس آنلاین، حسنعلی تقیزاده لنده افزود: در پیک تابستان ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در تولید و مصرف برق داریم.
وی ادامه داد: نکته مهم آن است که اگر سال به سال نیروگاههای جدید احداث و وارد مدار نشوند، این ناترازی بیشتر و بیشتر میشود.
این فعال صنعت نیروگاهی کشور خاطرنشان کرد: بنابراین هر ساله باید ۵ درصد به ظرفیت تولید برق افزوده شود و اگر بتوانیم این امر را محقق کنیم، میتوان این اطمینان را داشت که برق پایدار در طول سال تامین خواهد شد.
تقیزاده لنده بیان کرد: البته پیشفرض حل ۱۵ هزار مگاوات ناترازی موجود است و بعد از آن افزایش سالانه ۵ درصد افزایش ظرفیت تولید برق باید دنبال شود.
وی به عوامل چهارگانهای در رشد مصرف برق اشاره کرد و گفت: رشد هر ساله جمعیت نیاز به برق را بیشتر میکند؛ بنابراین باید در زمینه افزایش ظرفیت نیروگاهی اقدام کرد.
رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق افزایش سطح رفاه عمومی جامعه را از دیگر مولفههای افزایش مصرف برق دانست و ادامه داد: همچنین ورود صنایع جدید به مدار بهرهبرداری سبب افزایش مصرف میشود.
تقیزاده لنده خاطرنشان کرد: پیرشدن نیروگاهها و خطوط انتقال هم عامل دیگری در رشد مصرف است؛ زیرا هر سال که از عمر نیروگاه میگذرد از ظرفیت تولید آن کاسته میشود و به همین ترتیب خطوط نیز دچار پیر شدگی خواهد شد.
وی اضافه شدن سالانه ۵ درصد ظرفیت نامی نیروگاهی را معادل ۴ هزار تا ۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید عنوان کرد و افزود: این ظرفیت جدید برای تأمین برق پایدار به صنایع و مشترکان است.
رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق در باره سهم نیروگاههای غیردولتی گفت: بیش از ۵۰ درصد از ظرفیت اسمی تولید برق دست بخش غیردولتی است.
تقیزاده لنده با بیان اینکه حدود ۹۲ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی داریم، گفت: بیش از ۴۵ هزار مگاوات آن متعلق به غیر دولتیها است که بیش از ۶۰ درصد تولید در اختیار بخش غیردولتی است که نشان از عملکرد و راندمان بهتر نیروگاههای غیردولتی است.
نظر شما